Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre A szószhoz 4-5 db birsalma, 15 dkg cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 mk fahéj
A sülthöz 4 -6 db csirkecomb, 3 nagy vöröshagyma, 1 kk gyömbér, 1 kk római kömény, 1 kk fahéj, 1 kk só, frissen őrölt bors, 1 dl fehérbor, 2 ek olaj, aprított bazsalikom, vagy petrezselyemzöld a tetejére
Elkészítés A birsalmákat alaposan mossuk meg, lehetőleg súrolós szivacsot használva távolítsunk el róluk minden felszíni szennyeződést. Egy vastag aljú, széles átmérőjű krómedénybe daraboljuk bele az almákat. A magházat vágjuk ki, de a héját hagyjuk rajta. Töltsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt, és lefedve pároljuk puhára. Ekkor óvatosan öntsük le a forró vizet, és a gyümölcsöt pépesítsük botmixerrel. Adjuk hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, szórjuk bele a fahéjat és kezdjük főzni a pépet. Folyamatosan kevergetve párologtassuk el a nedvesség nagy részét, amíg keveréskor az edény alja látható lesz. Ekkor adjuk hozzá a cukrot és közepes hőfokon olvasszuk össze; tegyük félre.
A csirkecombokat sózzuk be, alaposan borsozzuk meg, és forró olajon mindkét oldalukat süssük pirosra. Ezután vegyük ki a zsiradékból és tegyük félre. A visszamaradt olajon süssük meg a felkockázott vöröshagymákat, ízesítsük a fűszerekkel, öntsük fel a borral és egy kevés vízzel, fektessük rá az elősütött combokat, majd fóliával lefedve tegyük forró sütőbe. Kb 30 perc után forgassuk meg a húst és további 15-20 perc alatt, már fólia nélkül, süssük készre. Öntsük rá a birsalmaszószt, tegyük vissza a sütőbe és melegítsük át. Forrón tálaljuk. Szórjuk meg frissen aprított bazsalilkommal, vagy petrezselyem zöldjével.
Tipp Párolt rizs illik hozzá a legjobban.