Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Belga sült krumpli, Levintől
2016.06.22

belga-sult-krumpli.jpg

Ha Amszterdamban jársz, hajókázz egyet a csatornákon, látogasd meg valamelyik gyémántcsiszoló műhelyt, csodáld meg a virágpiacot, és feltétlenül egyél belga sült krumplit!

Hogy miért épp belgát, és nem hollandot? Mert az a sütési mód a szomszédos Benelux-államból ered. Titka a kétszeri sütés, attól lesz olyan ropogós. Meg a finom öntetektől. Van hagyományos ketchup és majonéz, de emellett még vagy harminc másféle szósz.

Egy kis krumpli a séta mellé

A megtisztított,  vékony hasábra vágott burgonyát kis adagokban süssük halvány sárgára. Szedjük ki, hűtsük. Miután kihűlt, forrósítsuk fel az olajat és újabb kis adagokban süssük aranysárgára. Utólag sózzuk. Ha szeretjük, frissen őrölt borskeverékkel is megszórhatjuk.

Fokhagymás majonéz

Keverjük össze 3 ek tejfölt, 2 ek majonézt, 3 gerezd fokhagymát és egy csipetnyi őrölt fehér borsot.

Paprikamártás

Egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy fél, picire kockázott pritaminpaprikát sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel dinszteljünk össze. Mehet hozzá egy kávéskanálnyi csípős paprikakrém és egy apró kockákra vágott paradicsom. Főzzük kb. 15 percig, majd turmixgéppel pürésítsük.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.