Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Ha Amszterdamban jársz, hajókázz egyet a csatornákon, látogasd meg valamelyik gyémántcsiszoló műhelyt, csodáld meg a virágpiacot, és feltétlenül egyél belga sült krumplit!
Hogy miért épp belgát, és nem hollandot? Mert az a sütési mód a szomszédos Benelux-államból ered. Titka a kétszeri sütés, attól lesz olyan ropogós. Meg a finom öntetektől. Van hagyományos ketchup és majonéz, de emellett még vagy harminc másféle szósz.
A megtisztított, vékony hasábra vágott burgonyát kis adagokban süssük halvány sárgára. Szedjük ki, hűtsük. Miután kihűlt, forrósítsuk fel az olajat és újabb kis adagokban süssük aranysárgára. Utólag sózzuk. Ha szeretjük, frissen őrölt borskeverékkel is megszórhatjuk.
Keverjük össze 3 ek tejfölt, 2 ek majonézt, 3 gerezd fokhagymát és egy csipetnyi őrölt fehér borsot.
Egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy fél, picire kockázott pritaminpaprikát sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel dinszteljünk össze. Mehet hozzá egy kávéskanálnyi csípős paprikakrém és egy apró kockákra vágott paradicsom. Főzzük kb. 15 percig, majd turmixgéppel pürésítsük.