Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 érett, kemény, magvaváló őszibarack, 3 dkg vaj, 2-3 ek méz, 3 ek mascarpone, 2 ek natúr joghurt, néhány levélnyi friss vagy 1 mk szárított bazsalikom
Elkészítés A mascarponét elkeverjük a joghurttal, valamint a méz és a bazsalikom 1/3-ával. A barackokat kettévágjuk, magjukat kiemeljük. Serpenyőben vajat hevítünk, ha forró, hozzákeverjük a maradék mézet, beledobjuk a maradék bazsalikomot, majd vágott felükkel lefelé néhány perc alatt átsütjük rajta az őszibarackokat. Ezután mindet megfordítjuk és pár perc alatt a másik oldalukat is átsütjük. Végül tányérokra adagoljuk, a mag helyét megtöltve a mascarponekrémmel, és azonnal tálaljuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Tipp Még egyszerűbb, ha szeleteljük a barackot, és úgy sütjük át, majd tálaláskor hozzá kínáljuk a krémet. A krémbe turmixolt barackot is keverhetünk. Bazsalikom helyett rozmaringot is használhatunk.