Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bazsalikomos sült őszibarack, mascarponekrémmel
2013.07.18

oszi.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 érett, kemény, magvaváló őszibarack, 3 dkg vaj, 2-3 ek méz, 3 ek mascarpone, 2 ek natúr joghurt, néhány levélnyi friss vagy 1 mk szárított bazsalikom

Elkészítés A mascarponét elkeverjük a joghurttal, valamint a méz és a bazsalikom 1/3-ával. A barackokat kettévágjuk, magjukat kiemeljük. Serpenyőben vajat hevítünk, ha forró, hozzákeverjük a maradék mézet, beledobjuk a maradék bazsalikomot, majd vágott felükkel lefelé néhány perc alatt átsütjük rajta az őszibarackokat. Ezután mindet megfordítjuk és pár perc alatt a másik oldalukat is átsütjük. Végül tányérokra adagoljuk, a mag helyét megtöltve a mascarponekrémmel, és azonnal tálaljuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Tipp Még egyszerűbb, ha szeleteljük a barackot, és úgy sütjük át, majd tálaláskor hozzá kínáljuk a krémet. A krémbe turmixolt barackot is keverhetünk. Bazsalikom helyett rozmaringot is használhatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.