Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bazsalikomos olívaolajjal hajtogatott pogácsa
2014.10.18

bazsalikomos-olivaolajjal-hajtogatott-pogacsa-003.jpg

Hozzávalók  A tésztához 25 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 4 ek tejföl, 2 kk só, a kenéshez 2 ek bazsalikomos olkívaolaj, só, 1 db tojás a kenéshez, 10 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés Az alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrunk, ha esetleg nagyon a kezünkhöz ragadna, szórjunk rá még egy kevés lisztet. Az alaposan összedolgozott tésztát legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe, de a legjobb, ha egész éjszakán át pihentetjük, mert úgy a süteményünk könnyebb, porhanyósabb lesz.

 A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük az olívaolajjal, kissé megsózzuk. Az így megkent tésztát balról jobbra behajtjuk a tészta közepéig, jobbról balra ráborítjuk a másik oldalát, majd alulról felfelé és föntről lefelé is megismételjük a folyamatot.

Az így hajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagra. Kisméretű pogácsákat szaggatunk, tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és 30 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.