Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 nagy bögre előfőzött barnarizs, 2 nagy bögre víz, 40 dkg gomba, 2 cukkini, 1 nagy fej sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ek olaj, só, bors
Elkészítés A gombákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A cukkiniket megmossuk, végeiket levágjuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gomba-, sárgarépa- és cukkinidarabokat, majd az egészet fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
Eközben elkészítjük a barnarizst. Az előfőzött rizsszemeket bő vízben alaposan átmossuk. Egy lábosban olajat hevítünk és rádobjuk a rizst, rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük a kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, lefedve kb. 25 perc alatt készre főzzük.
Tálra szedjük, ráhalmozzuk a pirított zöldségeket, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Tipp Reszelt füstölt sajttal is gazdagíthatjuk.