Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Barnarizs zöldségekkel és gombával
2012.02.23

barnarizs-zoldsegekkel-002.jpgHozzávalók 4 főre 1 nagy bögre előfőzött barnarizs, 2 nagy bögre víz, 40 dkg gomba, 2 cukkini, 1 nagy fej sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ek olaj, só, bors

Elkészítés A gombákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A cukkiniket megmossuk, végeiket levágjuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A hagymát felkockázzuk, olajon  megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gomba-, sárgarépa- és cukkinidarabokat, majd az egészet fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

Eközben elkészítjük a barnarizst. Az előfőzött rizsszemeket bő vízben alaposan átmossuk. Egy lábosban olajat hevítünk és rádobjuk a rizst, rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük a kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, lefedve kb. 25 perc alatt készre főzzük. 

Tálra szedjük, ráhalmozzuk a pirított zöldségeket, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

Tipp Reszelt füstölt sajttal is gazdagíthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.