Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Baracktorta csokisodóval, Dobitól
2015.07.13

barackos-torta-vaniliasodoval.jpg

Hozzávalók 6 főre 300 g babapiskóta, 300 g őszibarackbefőtt, 1,5 dl meggylikőr, 1,5 édes fehérbor, 50 g mandulaforgács, 2 dl tejszín, 250 gr mascarpone, 2 csomag vaníliás cukor, fahéj A sodóhoz 300 g étcsokoládé, 2,5 dl tejszín, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, gyömbérpor

Elkészítés A babapiskóták 3/4 részét megforgatjuk a meggylikőr és az édes fehérbor keverékében, majd egy alufóliával kibélelt tortaforma alját és oldalát kibéleljük a piskótákkal. Az őszibarackokat kis darabokra vagdaljuk.

A tejszínt és a mascarponét, majd a barackdarabokat összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, és a gyümölcsös krémet a babapiskótákra terítjük, erre pedig rászórjuk a mandulaforgácsot.

A maradék piskótákat is megforgatjuk a bor és a meggylikőr keverékében, majd az alkoholos piskótákkal lefedjük a krémet. Ezután az egészet súllyal lenyomtatjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Másnap elkészítjük a sodót: a felforrósított tej, tejszín és vaj keverékében felolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, hozzáadjuk a gyömbérport, és az egészet besűrítjük.

A tortaformából kiemelt, felszeletelt "tortát" a forró sodóval leöntve,hidegen kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.