Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
3 érett banán
ugyanannyi súlyú liszt
2 tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
tej
1 evőkanál olaj és még egy kevés a sütéshez
Elkészítés
A banánt meghámozzuk és összeturmixoljuk. Hozzádjuk a lisztet, a cukrot, az olajat, a sót, a tojásokat és annyi tejet, amiből közepesen sűrű palacsintatésztát kapunk.
15-20 percig pihentetjük.
Serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat, és a szokásosnál kisebb, vastagabb palacsintákat sütünk.
Tipp Frissen, melegen a legfinomabb.
Levin mondja A téli hidegben vacogva álmodozom Délkelet-Ázsia csodálatosan gyönyörűséges melegéről. A hangolódáshoz egy thaiföldi emlékeket idéző recept a banánpalacsintáé. Az élvezetet mézben grillezett ananásszal és vaníliafagylalttal tudtam volna még fokozni, na meg persze azzal, ha a homokos tengerparton ücsörögve fogyasztottam volna desszert gyanánt.