Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 20 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 2 db érett banán, 1 mk sütőpor, 20 dkg étcsokoládé, 18 dkg vaj, 20 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg darabolt dió, 3 db tojás, pici só
Elkészítés A lisztet és a kakaóport egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sütőport. Egy másik tálban vízgőz fölött megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, a felkockázott vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Levesszük a tűzről, kissé kihűtjük. Belekeverjük a felvert tojásokat, a darabolt diót, a villával összetört banánokat és végül hozzákeverjük a pici sót és a reszelt citromhéjat is. Kanalanként a krémbe adagoljuk a lisztes keveréket, összekeverjük.
Egy tortaformát kissé kivajazunk, kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a tésztát 30-35 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert kiszárad.