Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bajai halászlé
2015.09.28

bajai-halaszle-0021.jpg

 

Hozzávalók

1 kg pontyfilé, felszeletelve

1,3 liter víz

1 fej vöröshagyma

1 ek só

1 ek pirospaprika

1 db halászlékocka

1 dl vörösbor (elmaradhat)

Ízlés szerint 1 db paradicsom és 1 db zöldpaprika

Főtt gyufatészta a tálaláshoz

 

Elkészítés

A halszeleteket besózzuk, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ezután a vöröshagymát felkockázzuk, egy lábosba tesszük, és a pontosan kimért vízben felforraljuk, legalább negyed órán át forralva összefőzzük a feldarabolt paprikával, paradicsommal és a halászlékockával. Ekkor hozzátesszük a pirospaprikát, kicsit forraljuk, hozzáöntjük a bort (ettől nem főnek szét a halszeletek) és belerakjuk a halszeleteket. Tíz perc alatt készre főzzük.

Tipp A bajai halászlevet főtt gyufatésztával tálaljuk. Csípős paprikával is fűszerezhetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.