Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 kg pontyfilé, felszeletelve
1,3 liter víz
1 fej vöröshagyma
1 ek só
1 ek pirospaprika
1 db halászlékocka
1 dl vörösbor (elmaradhat)
Ízlés szerint 1 db paradicsom és 1 db zöldpaprika
Főtt gyufatészta a tálaláshoz
Elkészítés
A halszeleteket besózzuk, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ezután a vöröshagymát felkockázzuk, egy lábosba tesszük, és a pontosan kimért vízben felforraljuk, legalább negyed órán át forralva összefőzzük a feldarabolt paprikával, paradicsommal és a halászlékockával. Ekkor hozzátesszük a pirospaprikát, kicsit forraljuk, hozzáöntjük a bort (ettől nem főnek szét a halszeletek) és belerakjuk a halszeleteket. Tíz perc alatt készre főzzük.
Tipp A bajai halászlevet főtt gyufatésztával tálaljuk. Csípős paprikával is fűszerezhetjük.