Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1,5 kg csirkemell (mert Noémi nem aprózza el, ha nekilát főzni, rögtön két adagot csinál)
400 g szeletelt bacon
300 g reszelt sajt
kb. 8 evőkanál tejföl
6 evőkanál liszt
4 tojás
só, bors
zsemlemorzsa és vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
A csirkemellet felkockázom, sóval, borssal ízesítem. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverem, beleforgatom a húst.
Két őzgerincformát kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és kibélelem a baconszeletekkel. Beleöntöm a tejfölös-csirkés masszát, ráhajtogatom a kilógó szalonnaszéleket, végül a tetejét is befedem vele.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. A csirkealagutakat a formákból tepsire borítom, és még 5 percre visszateszem sülni, hogy a tetejükön is megpiruljon a szalonna.