Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db csirkemellfilé, 2-2 db sárga és piros kaliforniai paprika, 1 fej lilahagyma, 1 dl szójaszósz, 1 dl száraz fehérbor, 1 kk reszelt, friss gyömbér, 2 ek kukoricakeményítő, 4 gerezd fokhagyma, őrölt bors ízlés szerint, olaj
Elkészítés A csirkemelleket ujjnyi csíkokra vágjuk. A szójaszószból, borból, gyömbérből, zúzott fokhagymából, borsból és keményítőből pácot készítünk, és a csirkecsíkokat 1-2 órán át állni hagyjuk benne.
Az olajat egy serpenyőben fölforrósítjuk, és a felcsíkozott hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a pácolt csirkemellet és magas hőfokon átsütjük. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott paprikákat és 10 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk. Párolt rizzsel körítve fogyasztjuk.