Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Aszalt szilvás aprósütemény, gyors
2013.11.10

aszalt-szilvas-aprosutemeny-002.jpg

Hozzávalók 52 darabhoz 1 csomag félkész, friss leveles tészta, 1 csomag (20 dkg) magozott aszalt szilva, 1 db tojás, 3 dkg kristálycukor

Elkészítés Az aszalt szilvák közül a legnagyobbakat félbevágjuk, hogy 52 db-ot kapjunk. A leveles tésztát éles késsel vagy derelyeszaggatóval 24 egyforma négyzetre vágjuk, majd átlósan is félbevágjuk, így 52 db háromszöget kapunk. Az aszalt szilvákat a tészták széles aljára fektetjük és feltekerjük. Az egész tojást  villával felverjük és egy kenőtollal megkenjük a sütemények tetejét. Végül megszórjuk kristálycukorral. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, majd  200 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt piros ropogósra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.