Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 52 darabhoz 1 csomag félkész, friss leveles tészta, 1 csomag (20 dkg) magozott aszalt szilva, 1 db tojás, 3 dkg kristálycukor
Elkészítés Az aszalt szilvák közül a legnagyobbakat félbevágjuk, hogy 52 db-ot kapjunk. A leveles tésztát éles késsel vagy derelyeszaggatóval 24 egyforma négyzetre vágjuk, majd átlósan is félbevágjuk, így 52 db háromszöget kapunk. Az aszalt szilvákat a tészták széles aljára fektetjük és feltekerjük. Az egész tojást villával felverjük és egy kenőtollal megkenjük a sütemények tetejét. Végül megszórjuk kristálycukorral. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt piros ropogósra sütjük.