Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 25 dkg hántolt árpagyöngy (gersli), 1 db cukkini, 1 db sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling (metélőhagyma), 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek olaj, aprított chilipaprika ízlés szerint
Elkészítés A hagymákat meghámozzuk és felkockázzuk. Egy mélyebb, lefedhető serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát pici sóval üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a gerslit, öt percig együtt pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, majd forrás után minimálisra csökkentjük a hőt és az edényt lefedve, 20 percen át pároljuk. Ezalatt lereszeljük a répát, a cukkinit felkockázzuk, és a már majdnem puha gerslihez adjuk. További tíz percig pároljuk, ha nem elég a víz., apránként pótoljuk. A legvégén adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet, metélőhagymát és zúzott fokhagymát.
Tipp Önálló fogásként is kínálhatjuk, de könnyű sültek kísérője is lehet.
Kisokos Az árpagyöngy rizspótlóként is fogyasztható, kimondottan jó élettani hatásai miatt fogyókúrához is ajánlott. Segíti az emésztést, jó hatással van a belekre.