Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához
180 g étcsokoládé
85 g vaj
4 tojás
70 g cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
70 g darált mandula-dió-pisztácia vegyesen
50 g liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2 evőkanál mandulalikőr
4-5 evőkanál meggylekvár
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
2-3 evőkanál vaníliás cukor
fekete díszítőcukor
Elkészítés
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, hűtsük langyosra.
A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojások sárgájához adjuk hozzá a kétféle cukrot, és keverjük ki alaposan. Mehet bele a vajas csokoládé, a mandulás keverék, végül a liszt és a sütőpor.
Óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot, és öntsük a masszát kivajazott-lisztezett formába.
45-50 perc alatt süssük készre a tortát. Akkor jó, ha a közepe éppen megszilárdul. Nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk bent kihűlni a sütit, majd a formából kivéve vágjuk háromfelé.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá. A tortát töltsük meg lekvárral, vonjuk be tejszínhabbal.
A pókháló fekete díszítőcukorral készült, de kakaóporral, csokoládéreszelékkel is helyettesíthetjük.
Levin mondja Születésnapra készült ez a pókdíszes torta, nevét is innen kapta. Finom likőrös-csokoládés tészta, fanyar-édes lekvár, lágy tejszín... Vigyázat! Első kóstolásra behálóz!