Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Arachné torta, Levintől
2016.11.20

arachne-torta.jpg

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához

180 g étcsokoládé
85 g vaj
4 tojás
70 g cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
70 g darált mandula-dió-pisztácia vegyesen
50 g liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2 evőkanál mandulalikőr

4-5 evőkanál meggylekvár
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
2-3 evőkanál vaníliás cukor

fekete díszítőcukor

Elkészítés

Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, hűtsük langyosra.

A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá.

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A tojások sárgájához adjuk hozzá a kétféle cukrot, és keverjük ki alaposan. Mehet bele a vajas csokoládé, a mandulás keverék, végül a liszt és a sütőpor.

Óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot, és öntsük a masszát kivajazott-lisztezett formába.

45-50 perc alatt süssük készre a tortát. Akkor jó, ha a közepe éppen megszilárdul. Nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk bent kihűlni a sütit, majd a formából kivéve vágjuk háromfelé.

A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá. A tortát töltsük meg lekvárral, vonjuk be tejszínhabbal.

A pókháló fekete díszítőcukorral készült, de kakaóporral, csokoládéreszelékkel is helyettesíthetjük.

Levin mondja Születésnapra készült ez a pókdíszes torta, nevét is innen kapta. Finom likőrös-csokoládés tészta, fanyar-édes lekvár, lágy tejszín... Vigyázat! Első kóstolásra behálóz!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.