Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Angol vaníliakrém
2016.02.09

angolkrem.jpg

Hozzávalók

4 db tojássárgája

2,5 dl tej

6 dkg porcukor

1 db vaníliarúd

Elkészítés A tojássárgákat habverővel összedolgozzuk a porcukorral, fokozatosan felöntjük a szoba hőmérsékletű tejjel, és belekaparjuk a felvágott vaníliarúd belsejét. Egy méretben a tálhoz illő lábosban vizet forralunk, ráhelyezzük a tálat, de az alja ne érjen bele a vízbe. A forrásban levő víz ne zubogjon, inkább csak gyöngyözve gőzölögjön. Egy habverővel folyamatosan, gyors mozdulatokkal verjük a tejes krémet, amíg sűrű, habos állagú nem lesz. Vigyázzunk, a tojás könnyen kicsapódhat, ezért ne forraljuk túl hevesen.

A krémet hagyjuk kihűlni, majd hűtőben alaposan lehűtjük.

Tipp Önmagában is finom desszert, de piskótához is adhatjuk öntetnek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.