Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 friss tojássárgája
1 db vaníliarúd
10 dkg kristálycukor
5 dl tej
Elkészítés
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
A tejet egy lábasban felforraljuk, hozzáadva a vaníliarúd kikapart belsejét (a kikapart vaníliarudat is belefőzhetjük, amit kiszedünk, ha felforrt a tej).
A vaníliás tejet apránként, kevergetve a cukros tojáshoz adjuk és alaposan összekeverjük (robotgéppel a legegyszerűbb). Az egészet visszaöntjük a lábasba, és alacsony hőfokon, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Számítsuk hozzá, hogy hűléskor tovább sűrűsödik.
Főzés után a krémet robotgéppel még további 2-3 percig verjük, majd poharakba vagy tálkákba adagoljuk. Lehűtve kínáljuk.
Fogyasztás előtt díszíthetjük kakaóporral, csokoládéforgáccsal, gyümölccsel stb.