Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Angol vaníliakrém-desszert
2016.08.02

vaniliakrem1.jpg

Hozzávalók

4 friss tojássárgája

1 db vaníliarúd

10 dkg kristálycukor

5 dl tej

Elkészítés

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.

A tejet egy lábasban felforraljuk, hozzáadva a vaníliarúd kikapart belsejét (a kikapart vaníliarudat is belefőzhetjük, amit kiszedünk, ha felforrt a tej).

A vaníliás tejet apránként, kevergetve a cukros tojáshoz adjuk és alaposan összekeverjük (robotgéppel a legegyszerűbb).  Az egészet visszaöntjük a lábasba, és alacsony hőfokon, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Számítsuk hozzá, hogy hűléskor tovább sűrűsödik.

Főzés után a krémet robotgéppel még további 2-3 percig verjük, majd poharakba vagy tálkákba adagoljuk. Lehűtve kínáljuk.

Fogyasztás előtt díszíthetjük kakaóporral, csokoládéforgáccsal, gyümölccsel stb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.