Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 csirke-felsőcomb (kicsontozott), 1 db friss ananász, 3 dl tejföl, kb.10 dkg reszelt sajt, flekkenfűszer, só, fehér bors, bazsalikom, oregánó, oregánós olívaolaj, 2 evőkanál szójaszósz
Elkészítés Az ananászt megtisztítjuk, hosszában négy részre hasítjuk, kemény közepét kivágjuk. A gyümölcs felét fél centi vastag szeletekre vagdaljuk, félretesszük.
A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, és ujjnyi vastag darabokra vágjuk. A húsdarabokat a flekkenfűszerrel, fehér borssal, oregánóval, szójaszósszal és egy kevés fűszeres olívaolajjal összekeverjük, majd ebben a pácban egy-két órán át állni hagyjuk.
Amíg a csirkehús pácolódik, a tejfölből és a reszelt sajtból elkészítjük az öntetet. Bazsalikommal, kevés sóval fűszerezzük. A tejfölhöz annyi sajtot kell keverni, hogy sűrű, nehezen folyó masszát kapjunk.
Amikor a csirkét a pácból kiemeljük, a húsdarabokat egy grillserpenyőben minden oldalán megkapatjuk, és egy tűzálló tálba sorban lerakjuk.
Ráterítjük az ananászszeleteket, majd a sűrű, sajtos-tejfölös pácot, és 180 fokos sütőben, letakarás nélkül, kb. fél órán át sütjük (amíg a teteje meg nem pirul).
Tipp Forrón, burgonyapürével körítve kínáljuk.