Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Amerikai palacsinta, Levintől
2016.05.30

amerikai-palacsinta.jpg

Hozzávalók

3 tojás
120 g liszt
1,5 dl tej
1 ek vaníliás cukor
1 késhegynyi sütőpor
csipet só
vaj

Elkészítés

A tojást szétválasztjuk és a fehérjéből a sóval kemény habot verünk.

A tojássárgáját a liszttel, a sütőporral, a cukorral és a tejjel alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.

Azonnal nekilátunk a sütésnek, különben a hab összeesik. Felforrósított palacsintasütőben (szükség esetén halványan kiolajozzuk) 1,5 evőkanálnyi tésztát kör alakban elsimítunk és addig sütjük, amíg apró légbuborékok jelennek meg a felszínén. Ekkor megfordítjuk egy műanyag lapát segítségével, és a másik oldalát feleannyi ideig sütjük.

A kész palacsintát tálra tesszük, a tetejére egy kis vajkockát rakunk, így rétegezzük sorban a kisült tésztákat. Frissen, melegen finom!

Tippek és ötletek

Szerintem a legfinomabb juharsziruppal meglocsolva, de ha az nincs otthon, helyettesíthetjük valami pikánsabb mézfajtával is, mondjuk erdeivel.

Karikázhatunk a tésztába érett banánt is. Amikor belemertük a tésztát a serpenyőbe, azonnal tegyük rá az előre vékonyan felvágott banánszeleteket. Ezzel együtt fordítsuk a palacsintát és süssük készre a másik oldalát is. Egyszerűen, akácmézzel meglocsolva az igazi.

Ha marad palacsintánk, egyesével folpackba csomagolva a fagyasztóba tehetjük. Egy kávé mellé mindig jól jöhet! Csak vegyük ki, és mikróban melegítsük fel (pár perc elegendő neki).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.