Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
3 tojás
120 g liszt
1,5 dl tej
1 ek vaníliás cukor
1 késhegynyi sütőpor
csipet só
vaj
Elkészítés
A tojást szétválasztjuk és a fehérjéből a sóval kemény habot verünk.
A tojássárgáját a liszttel, a sütőporral, a cukorral és a tejjel alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
Azonnal nekilátunk a sütésnek, különben a hab összeesik. Felforrósított palacsintasütőben (szükség esetén halványan kiolajozzuk) 1,5 evőkanálnyi tésztát kör alakban elsimítunk és addig sütjük, amíg apró légbuborékok jelennek meg a felszínén. Ekkor megfordítjuk egy műanyag lapát segítségével, és a másik oldalát feleannyi ideig sütjük.
A kész palacsintát tálra tesszük, a tetejére egy kis vajkockát rakunk, így rétegezzük sorban a kisült tésztákat. Frissen, melegen finom!
Tippek és ötletek
Szerintem a legfinomabb juharsziruppal meglocsolva, de ha az nincs otthon, helyettesíthetjük valami pikánsabb mézfajtával is, mondjuk erdeivel.
Karikázhatunk a tésztába érett banánt is. Amikor belemertük a tésztát a serpenyőbe, azonnal tegyük rá az előre vékonyan felvágott banánszeleteket. Ezzel együtt fordítsuk a palacsintát és süssük készre a másik oldalát is. Egyszerűen, akácmézzel meglocsolva az igazi.
Ha marad palacsintánk, egyesével folpackba csomagolva a fagyasztóba tehetjük. Egy kávé mellé mindig jól jöhet! Csak vegyük ki, és mikróban melegítsük fel (pár perc elegendő neki).