Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db közepes sárgarépa, 4 db alma, 1 db citrom le és reszelt héja, 1 kk porcukor, 1 ek citromos olívaolaj (vagy natúr), só, őrölt bors, 1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés A répákat és az almákat meghámozzuk, és kislyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Citromlével meglocsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, és belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet is. Meglocsoljuk az olívaolajjal, belereszeljük a citromhéjat, fűszerezzük sóval, borssal, és hűtőbe tesszük. Kb. fél óra alatt összeérnek az ízek.
Tipp Ehhez a salátához lehetőleg ne használjunk szárított petrezselyemzöldet, a friss (vagy mirelit) adja meg igazán az aromáját.