Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Almás rakott padlizsán, Vikitől
2017.07.17

almas-rakott-pdlizsan-vikitol.jpg

Hozzávalók 4 főre

5 db közepes sárgarépa

1-2 db padlizsán, mérettől függően

40 dkg csirkemell, filézve

1 db alma

10 dkg reszelt sajt

2 dkg vaj

1 ek olaj

bors

majoránna

kevés reszelt szerecsendió

2 dl főzőtejszín

Elkészítés A répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, a padlizsánt felkockázzuk, kicsit megsózzuk, egy tálban 20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, hogy keserű levét kiengedje. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, a padlizsánkockákat és a répakockákat lefedve kb. fél óra alatt megpároljuk, kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk.

A visszamaradt zsiradékhoz egy evőkanál olajat adunk, a felcsíkozott csirkemelleket megpirítjuk benne, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük.

Egy hőálló tálban rétegezzük a zöldségeket és a csirkemellet, meglocsoljuk a tejszínnel, vékony szeletekre vágott almával beterítjük, megszórjuk reszelt sajttal, szerecsendiót reszelünk rá, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük.

viki.jpg

 Viki jó étvágyat kíván ehhez a finom fogáshoz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.