Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Almás piskóta áfonyalekvárral
2012.09.22

almas-piskota-afonyalekvarral-003.jpgHozzávalók 30 dkg liszt, 40 dkg (hámozás, magozás után) alma, 25 dkg cukor, 15 dkg vaj vagy margarin, 1,5 dl tej, 4 tojás, 1 zacskó sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 1 nagy, lédús citrom reszelt héja és kifacsart leve, 2 ek porcukor, 1 késhegynyi őrölt fahéj, a tálaláshoz pikáns lekvár és porcukor 

Elkészítés A 4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral és 15 dkg puha vajjal habosra keverjük, hozzászitáljuk a 30 dkg lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a  sütőport és a fahéjat, majd a tejet is belekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.

Egy tepsit kivajazunk és lisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük) és belesimítjuk a tésztát. A citromhéjat összekeverjük a citromlével és 2 ek porcukorral, majd ezzel a mázzal vékonyan megkenjük a tészta tetejét. Végül beterítjük a hámozott, vékonyan szeletelt almával. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tipp Tálaláskor  szórjuk meg porcukorral és csorgassunk rá áfonyalekvárt. Más pikáns lekvárt is használhatunk: pl. ribizlit, barackot, meggyet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.