Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Almás linzercsiga
2012.10.10

almas-csiga.jpgHozzávalók kb. 24 darabhoz A tésztához 40 dkg liszt 20 dkg margarin, 8 dkg cukor,  csipetnyi só, 3 tojás sárgája, és annyi tejföl, hogy puha, jól gyúrható tésztát kapjunk

A töltelékhez kb. 1,5 kg savanykás alma (reszelve kb. 1 kg legyen), 7 dkg cukor (ízlés szerint lehet kevesebb is), csipetnyi őrölt szegfűszeg és fahéj A kenéshez 1 tojás sárgája A szóráshoz porcukor

Elkészítés A lisztből, margarinból, cukorból, tojások sárgájából, tejfölből csipetnyi sóval tésztát gyúrunk. Műanyag fóliába csomagoljuk és  egy órán át a hűtőben pihentetjük. Az almát meghámozzuk,  nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a cukorral, fahéjjal-szegfűszeggel gyorsan megpároljuk. (Vizet nem kell tenni alá!)

A tésztát lisztezett deszkán  fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kerek lapokat vágunk belőle, és minden lapra párolt almát halmozunk. A megmaradt tésztát ismét összegyúrjuk, l rudakat sodrunk belőle, és azokat, csigavonalban az almahalmokra tekerjük.

A süteményeket tojás sárgájával  megkenjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapon, közepes hőfokon  kisütjük. Sütés után porcukorral id meghinthetjük.

Tipp Készítsük el a fogyasztást megelőző napon. Ha teljesen kihűlt, tegyünk rá műanyag fóliát - másnapra finom puha lesz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.