Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
6 db közepes cékla
2 db alma
5 dkg vaj
1 db citrom leve és reszelt héja
1 ek méz
só, bors
Elkészítés A céklákat meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben a felolvasztott vajon közepes hőfokon félpuhára pároljuk. Ekkor a meghámozott, felkockázott almákat hozzákeverjük és együtt puhára pároljuk. A legvégén meglocsoljuk a citromlével, hozzákeverjük a mézet, reszelt citromhéjat és öt perc alatt összesütjük, a levét elpároljuk.
A készre párolt almás céklát botmixerrel pürésítjük, kanalak segítségével galuskaformára szaggatjuk és melegen tálaljuk.
Tipp Köretként remekül illik zöldségfasírt, vagy natúr, sült csirkemell mellé.