Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Almás céklapüré
2016.04.21

image.jpg

Hozzávalók 4 személyre

6 db közepes cékla

2 db alma

5 dkg vaj

1 db citrom leve és reszelt héja

1 ek méz

só, bors

Elkészítés A céklákat meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben a felolvasztott vajon közepes hőfokon félpuhára pároljuk. Ekkor a meghámozott, felkockázott almákat hozzákeverjük és együtt puhára pároljuk. A legvégén meglocsoljuk a citromlével, hozzákeverjük a mézet, reszelt citromhéjat és öt perc alatt összesütjük, a levét elpároljuk.

A készre párolt almás céklát botmixerrel pürésítjük, kanalak segítségével galuskaformára szaggatjuk és melegen tálaljuk.

Tipp Köretként remekül illik zöldségfasírt, vagy natúr, sült csirkemell mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.