Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 üveghez 4-5 db alma, mérettől függően, 1 nagy fej lilahagyma, 10 dkg mazsola, 3 ek barna cukor, 1 ek almaecet, 1 késhegynyi őrölt fahéj és szerecsendió, 2 ek olívaolaj, pici só, ízlés szerint 1 mk kínai vagy indiai fűszerkeverék, esetleg chili
Elkészítés A lilahagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot és karamellizáljuk. Belekeverjük a darabolt almát és a megmosott mazsolát, majd fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Alaposan összenyomkodjuk és fahéjjal, szerecsendióval, ízlés szerinti fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. A legvégén hozzáadjuk az ecetet és fél perc alatt készre pároljuk.
Tipp Forrón tegyük üvegbe, zárjuk le, és amikor kihűlt, tegyük hűtőbe. Kb. 1 hét alatt fogyasszuk el, nehogy megromoljon. Aki szereti a csípőset, adjon hozzá aprított chilipaprikát is.