Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Áfonyalekvár, hirtelen módra
2011.08.04

af1.jpgHozzávalók 3 kis üveghez 1 kg áfonya, 25 dkg cukor (vagy ízlés szerint kissé több), 1/2 cs boltban kapható, zacskós dzsemkocsonyásító és -tartósító

Elkészítés A megmosott, lecsepegtetett áfonyát egy nagyobb lábasba tesszük, botmixerrel pépesítjük. Fedő alatt főzzük, amíg kissé habzani nem kezd (kb. 10 perc), ekkor hozzákeverünk 25 dkg cukrot és gyorsan összeforraljuk vele. Ezután a tűzhelyetaf2.jpg kikapcsoljuk és a dzsemesítőt apránként, több adagban, nagyon vékony rétegben szórva a tetejére, alaposan elkeverjük benne (ha túl sokat adunk hozzá egyszerre, csomóssá válhat, és akkor sokkal tovább kell kevergetnünk). Ezután a lekvárt tiszta, száraz, kisméretű (csavaros) üvegekbe töltjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Tipp Nem érdemes túlcukrozni az áfonyalekvárt, mert akkor igazán jó, ha kissé fanyaran pikáns marad az íze. Ezért 1 kg-hoz szerintünk elég 25 dkg cukor, különösen, mert a dzsemesítő is édesíti.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.