Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
2011.08.16
Gyorsan elkészíthető, rendkívül ízletes köret, ami ráadásul látványnak sem utolsó. Mi kedves barátoknál kóstoltuk, és még máskor is szeretnénk!
2011.08.16
Azon szerencsések közé tartozunk, akik nyaranta abban a kivételes kegyben részesülnek, hogy Emil marhapörköltjéből bőségesen belakhatnak. Most közzétesszük a receptjét, hogy mások is kipróbálhassák.
2011.08.14
Házilagos elkészítése sem túlságosan bonyolult, érdemes kipróbálni. Mivel viszonylag sokáig eláll, ünnepi alkalmakra jóelőre elkészíthetjük. Feltalálója Franz Sacher bécsi cukrász, aki 1832-ben, 16 évesen alkotta meg "fő művét", Metternich herceg és vendégei számára.
2011.08.11
Spanyolországban számos ételféleség készítéséhez használják, de intenzív ízvilága a magyar konyhához is jól illik. Sültekhez, pörköltfélékhez, levesekhez kiváltképp jól beválhat.
2011.08.10
Nagyon sok hazai és külföldi étterem étlapján stabilan az élen jár ez a finom frissensült, amely a "kék szalag"-ról kapta nevét. Készítsük el bátran, nagy siker lesz otthon is!
2011.08.09
Tetszés szerint választott, savanykás friss vagy fagyasztott bogyós gyümölccsel (pl. málna, eper, áfonya, szeder) elkészíthető, finom desszert. Mi ribizlit használtunk hozzá, és nem bántuk meg.
2011.08.06
Ebben a túrótortában különlegesen finom ízkombinációt alkot a túró, az áfonya és a pirított mandula. A színvilága is magával ragadó!
2011.08.04
Az áfonya általában nem túlságosan olcsó gyümölcs, mégis érdemes főzni belőle egy kevés lekvárt, mert ünnepi reggelikhez, húsételekhez, süteményekhez fenséges, és ajándékként is örömöt szerezhetünk vele. Mi "hirtelen felindulásból" vettünk belőle a piacon, és idő hiányában a lehető leggyorsabban készítettük el.
2011.08.04
Először a nyíregyházi Igrice vendéglőben kóstoltuk, és mivel nagyon ízlett, felvettük a repertoárunkba. Másoknak is ezt ajánljuk.
2011.08.01
Igazi csemege, valódi nyalánkság! Azt viszont be kell vallanunk, hogy aprólékos munka eredménye ez a finom és különleges lekvár. Ennek ellenére a kóstolás után csak azt mondhatjuk, hogy megéri a fáradságot.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207