Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25-30 dkg meggy kimagozva, vagy egy üveg mag nélküli meggybefőtt a leve nélkül, 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 3 tojás, 3 dkg vaj, fél csomag sütőpor
Elkészítés Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tejfölt, a tojások sárgáját, a vajat és a sütőport, a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd a meggyet. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsiben közepes lángon aranysárgára sütjük.
Tipp Ha a meggyszemeket liszttel szórjuk meg, mielőtt a masszához kevernénk, nem fognak lesüllyedni a tepsi aljára. A tésztába 1 tk fahéjat, 6-8 dkg durvára vágott diót, vagy 5-6 dkg kis darabkákra tördelt étcsokoládét is keverhetünk.