Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karamelles fügecsemege
2013.09.11

karamelles-fugecsemege.jpg

Hozzávalók 4 főre 8 db füge, 4 ek barna cukor, 1 cs vanliás cukor, 1-2 dkg vaj, egy maréknyi mogyoró, dió, vagy más olajos mag, a tálaláshoz fagylalt

Elkészítés A fügéket szélesebb részükkel lefelé sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. Levágjuk felső, csúcsos részüket, majd keresztirányban egy-egy vágással kissé megnyitjuk a gyümölcsöket. A belsejükbe kiskanállal vaníliás cukorral elkevert cukrot szórunk, majd mindegyikbe kis vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon átsütjük. Közben serpenyőben, kevergetve megpirítjuk a durvára tört olajos magvakat.

Tálalás A karamellizált fügéket lehetőleg még forrón, fagylalttal tálaljuk, az egészet megszórjuk a pirított magvakkal.

Tipp Jól illik hozzá a vanília, mogyoró-, dió- vagy karamellfagylalt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.