Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 60 dkg kimagvazott meggy, 1 dkg liszt, 1 dl tejföl, kb. 5 dkg cukor (ízlés szerint), néhány szem szegfűszeg, egy darabka fahéj
Elkészítés A kimagvazott meggyet 2 liter vízben főni tesszük a cukor, a szegfűszeg és a fahéj hozzáadásával. Ahogy megpuhult (kb. 10-12 perc), a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a keverékkel behabarjuk a levest. Az egészet gyorsan összeforraljuk és máris elkészültünk. A levest jól lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp A fűszereket tegyük teatojásba, így nem kell utólag egyenként kiszedegetnünk a levesből. Könnyen elkerülhetjük a habaráskor a csomók képződését, ha egy fém teaszűrőbe tesszük a lisztes tejfölt, és kevergetve, a szűrőt a levesbe mártva adjuk az ételhez.