Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rántott sajt áfonyalekvárral
2014.03.21

rantott-sajt.jpg

Hozzávalók Személyenként 2-3 hasábnyi kemény sajt (pl. edami, trappista, Karaván) A panírozáshoz mennyiségtől függően 2-4 tojás, liszt, zsemlemorzsa A sütéshez olaj és csipetnyi só A tálaláshoz áfonyalekvár

Elkészítés A sajtot egyforma hasábokra vágjuk. A hasábokat lisztbe, felvert tojásba, morzsába, majd ismét tojásba és morzsába forgatjuk úgy, hogy a panír teljesen befedje őket. Kicsit rájuk is nyomogatjuk. Forró, bő olajban sütjük ki, amelybe csipetnyi sót tettünk. Közben egyszer lapáttal (óvatosan, hogy ki ne nyíljon a panírbunda) megfordítjuk a sajtokat.

Végül papírtörlőre szedjük, majd azonnal tálaljuk. Rizst és áfonyalekvárt kínálunk hozzá.

Tipp Készíthetjük camembert sajtból is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.