Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók Személyenként 2-3 hasábnyi kemény sajt (pl. edami, trappista, Karaván) A panírozáshoz mennyiségtől függően 2-4 tojás, liszt, zsemlemorzsa A sütéshez olaj és csipetnyi só A tálaláshoz áfonyalekvár
Elkészítés A sajtot egyforma hasábokra vágjuk. A hasábokat lisztbe, felvert tojásba, morzsába, majd ismét tojásba és morzsába forgatjuk úgy, hogy a panír teljesen befedje őket. Kicsit rájuk is nyomogatjuk. Forró, bő olajban sütjük ki, amelybe csipetnyi sót tettünk. Közben egyszer lapáttal (óvatosan, hogy ki ne nyíljon a panírbunda) megfordítjuk a sajtokat.
Végül papírtörlőre szedjük, majd azonnal tálaljuk. Rizst és áfonyalekvárt kínálunk hozzá.
Tipp Készíthetjük camembert sajtból is.