Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Körtés-roquefortos pizza
2012.10.22

kortes-roquefortos-pizza-0031.jpgHozzávalók 1 db félkész pizzatészta, 2 dl tejföl, 10-12 dkg Roquefort sajt, 2 db nagy, érett körte, 5 dkg parmezán sajt, 6-7 dkg darabolt dióbél, 1 mk őrölt bazsalikom, 2 ek olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítés A félkész pizzatésztát az előírásnak megfelelően egy nagyméretű tepsibe fektetjük és a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tejfölbe beledaraboljuk a Roquefortot, hozáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a tésztára kanalazzuk, elsimítjuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és vékony szeletekben a tejfölös krémre rendezzük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, erre kerül a darabolt dió és végül fűszerezzük az egészet a bazsalikommal, majd  meglocsoljuk olíva olajjal.

10 perc alatt készre sütjük, forrón, vagy langyosan fogyasztjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.