Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db nagyobb tojás, 8 kk tejföl, 4 szál újhagyma, 3 db nagyobb zöldpaprika, kb. 20 dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, 1 csokor friss petrezselyemzöld, néhány levél friss bazsalikom, só, színes őrölt bors, olaj a sütéshez
Elkészítés Az olajban a finomra vágott újhagymát megfonnyasztjuk, a kicsumázott és vékonyan felkarikázott zöldpaprikát a hagymán megpároljuk, majd a vékonyra csíkozott sonkát a hagymára és a paprikára dobjuk, néhány percig még együtt sütjük. A tojásokat a tejföllel elhabarjuk, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot, a zöldfűszerek vékonyra szabdalt leveleit, sózzuk, borsozzuk, és a tojásos keveréket végül a hagymás-zöldpaprikás pirított alapra öntjük. Addig sütjük, amíg a tojás lepényszerűvé válik, az alja megpirul, de a felszíne még lágy marad.
Félbehajtva, paradicsommal körítve tálaljuk.