Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 doboz natúr grillsajt (szupermarketekben kapható), 1 kis üvegnyi egresragu (lásd a receptet), 1 fej jégsaláta, 4-5 levél friss citromfű, 1 üveg egresraguhoz 1/2 kg piros köszméte (egres), 4 ek meggyszörp vagy málnaszörp, 1 db citrom héja, 1 mk őrölt fahéj, 1 mk őrölt szegfűszeg, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés Először az egresragut főzzük meg. A köszmétét megmossuk, leszárazzuk, megtisztítjuk. Egy lábosban összekeverjük a szörpöt, a citromhéjat, a fűszereket, a vaníliás cukrot, és kissé felmelegítjük. Hozzáadjuk a köszmétét és felforraljuk. Pár perc alatt besűrítjük, majd fogyasztásig zárható üvegbe tesszük.
Fogyasztás előtt kb. 15 perccel kezdjük elkészíteni a grillezett sajtot. A grillsajtokat 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk ( kb. 16-18 kis szelet lesz belőle) és bordázott aljú, előmelegített serpenyőben, olaj nélkül mindkét oldalukat pár perc alatt piros-ropogósra sütjük. Vigyázzunk, ne égessük meg.
Egy nagyobb tálat beterítünk jégsalátalevelekkel (legjobb, ha kis csónakokhoz hasonlítanak, tehát a belső leveleket használjuk). Mindegyikbe fektetünk egy frissen sült sajtot, rákanalazunk az egresraguból, megszórjuk friss, aprított citromfűvel és azonnal fogyasztjuk.
Tipp A sajtokat a salátaszeletekkel együtt vesszük kézbe és úgy haraphatjuk, mint egy finom, szépen megrakott szendvicset. Kiváló előétel, jéghideg, száraz pezsgőt kínáljunk hozzá, nem fogunk csalódni!