Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 szelet rusztikus kenyér, 8 szelet sütőtök, 2 fej lilahagyma, 5 dkg bacon, 8 gerezd fokhagyma, só, bors, chilipor, petrezselyemzöld, 2 ek citromos olívaolaj (vagy natúr és egy kevés citromlé)
Elkészítés Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a felcsíkozott bacont és a felszeletelt lilahagymát. Megsütjük, kivesszük, tálra tesszük. A visszamaradt zsiradékon a sütőtökszeleteket 6-8 perc alatt megpirítjuk-pároljuk, sózzuk, borsozzuk, chiliporral fűszerezzük (de a csípős fűszert kihagyhatjuk, ha nem szeretjük). Amíg a sütőtökök sülnek, a megtisztított fokhagymagerezdeket is megpirítjuk, de vigyázzunk, ne égjenek meg. Amikor a zöldségek elkészültek, a serpenyőben a kenyereket pirítjuk meg.
Összeállítás A frissen kisült pirítósokra ráfektetünk 2-2 szelet sütőtököt, megrakjuk lilahagymával, baconcsíkokkal, és végül 2-2 sült fokhagymagerezdet ültetünk a tetejükre. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel és forrón fogyasztjuk.
Tipp Ha nem citromos olívaolajat használunk, a szendvicseket locsoljuk meg pár csepp citromlével, nagyon jól kiemeli az ízeket.