Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sós pisztáciás kocka, Levintől
2015.06.28

sos-pisztacias-kocka.jpg

Hozzávalók 100 g sós, hámozott pisztácia  (pisztácia helyett tehetünk bele sós mandulát, kesudiót is), 500 g liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 250 g vaj, 150 g juhtúró, 150 g reszelt sajt, 2,5 dl tejföl, 2 tojás, kb. 1 teáskanál só (a juhtúrót először kóstoljuk meg, mert ha nagyon sós, kevesebb só kell a tésztába)

Elkészítés A pisztáciát késsel vágjuk durvára.

Morzsoljuk össze a lisztet, a sütőport, a sót, a kockákra vágott vajat és a juhtúrót. Keverjük hozzá a sajtot, a tejfölt, a tojások sárgáját és a pisztácia felét. Alaposan dolgozzuk össze, majd a tésztát fél órára tegyük hűtőszekrénybe. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

A tésztát nyújtsuk ki úgy másfél centi vastagra és vágjuk fel kisebb kockákra. (Szaggathatunk belőle pogácsákat, csillagokat, de hosszú csíkokra vágva perecformába is hajtogathatjuk.) Kenjük meg a lazán felvert tojásfehérjével és szórjuk rá a maradék pisztáciát.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 15-20 perc alatt süssük aranysárgára.