Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Papas arrugadas con mojo
2011.07.18

Hozzávalók Személyenként 5-6 szem kisebb, nagyjából egyforma méretű krumpli, só

A mojo picon szószhoz fél kg. paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, csipetnyi cayenne bors vagy csípős pirospaprika, 1 csésze olívaolaj, 1 csésze ecet, csipetnyi (őrölt) köménymag, só és bors ízlés szerint

A mojo verde szószhoz egy csokornyi koriander, fél csokor petrezselyem, 3-5 gerezd Képfokhagyma, egy teáskanál (őrölt) köménymag, 2 zöldpaprika, 3-3,5 dl olívaolaj, néhány cseppnyi ecet vagy száraz fehérbor, só ízlés szerint

Elkészítés A burgonyát jól megsikáljuk, és héjastul, sós vízben megfőzzük  (egy liter vízhez akár 1-2 evőkanálnyi sót is adhatunk). A szószokhoz a hozzávalókat összeaprítjuk, majd turmixoljuk.

Tipp A krumplit héjastul, forrón fogyasztjuk, a kis tálkákban mellé adott szószokba mártogatva. A burgonyát eredetileg tengervízben főzték meg, de ha mi "véletlenül " nem a tengerparton lakunk: tengeri sóval is beérhetjük. A szószokat tészták, húsok ízesítésére is használhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.