Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60-70 dkg pulykamell, 16 szelet bacon, 10 dkg mogyoró, 5 dkg dióbél, 8 dkg vaj, 5 dkg vörösáfonya (aszalt is jó), fél citrom héja, só, bors
Elkészítés A pulykamellet négy nagy szeletre vágjuk és vékonyra ütögetjük. A szeleteket egyenként 4-4 bacon csíkra helyezzük, sózzuk, borsozzuk. A szeleteket a következő töltelékkel töltjük meg: A mogyorót és a diót apróra daráljuk, összedolgozzuk a puha vajjal, reszelt citromhéjjal, pici sóval és belekeverjük a vörösáfonya szemeket.
A tölteléket osszuk el egyenletesen és óvatosan tekerjük fel a pulykamellet a baconnal együtt . Vigyázzunk, hogy bacon jól befedje a tekercset, így a töltelék biztosan bent marad sütés közben.A kész tekercseket fektessük tűzálló tálba, öntsünk rájuk kb.1 dl vizet, borítsuk be alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt süssük pirosra.
Tipp Amikor a sült elkészült, vágódeszkán éles késsel szeleteljük 2-3 cm széles darabokra. Áfonyamártás és burgonyapüré illik hozzá a legjobban