Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 fej karfiol A panírozáshoz kb. 10 dkg liszt, 2 tojás, 1/2 dl tej, 15 dkg morzsa, snidling, petrezselyem, só A sütéshez olaj
Elkészítés A megmosott karfiolt viszonylag kis rózsákra szedjük és előfőzés nélkül lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. A panírozás a hagyományostól abban tér el, hogy a megsózott tojásba apróra vágott friss vagy szárított snidlinget, petrezselymet keverünk és az így besűrűsödött masszát felöntjük egy kevés tejjel.
A panírozott fűszeres karfiolrózsákat forró, bő olajban kisütjük, és tálalás előtt papírszalvétára szedjük, ami a felesleges olajat felszívja.
Tipp Kínálhatjuk rizzsel, tartármártással vagy sajtmártással.