Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Karfiolrózsák fűszeres kéregben, Dobitól
2012.06.15

karfiolrozsak-dobitol.jpgHozzávalók 4 személyre 1 fej karfiol A panírozáshoz kb. 10 dkg liszt, 2 tojás, 1/2 dl tej, 15 dkg morzsa, snidling, petrezselyem, só A sütéshez olaj

Elkészítés A megmosott karfiolt viszonylag kis rózsákra szedjük és előfőzés nélkül lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. A panírozás a hagyományostól abban tér el, hogy a megsózott tojásba apróra vágott friss vagy szárított snidlinget, petrezselymet keverünk és az így besűrűsödött masszát felöntjük egy kevés tejjel.

A panírozott fűszeres karfiolrózsákat forró, bő olajban kisütjük, és tálalás előtt  papírszalvétára szedjük, ami a felesleges olajat felszívja.

Tipp Kínálhatjuk rizzsel, tartármártással vagy sajtmártással.