Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Francia csokoládéhab
2011.07.08

KépHozzávalók 4 személyre  20 dkg étcsokoládé, 4 nagy tojás, édes tejszínhab a tetejére

Elkészítés A csokoládét darabokra tördeljük és gőz fölött kb. 4-5 perc alatt felolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg és ne csomósodjon össze. A tojásokat alaposan megmossuk, a sárgájukat egyenként a csokoládéhoz  keverjük  kézi habverő segítségével.A tojások fehérjét kemény habbá  verjük és azokat is egyenletesen a csokoládéba forgatjuk. Üvegpoharakba töltjük és legalább 24 órára hűtőbe tesszük. Ezalatt a hab össze fog esni, de nem baj, mert így sűrű és igazán csokoládés krémet kapunk.

Tipp  A tejszínhab tetejét díszíthetjük kakaóporral, vagy őrölt fahéjjal is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.