Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bruschetta paradicsomraguval és hagymalekvárral
2012.07.12

bruschetta-020.jpgHozzávalók 4 főre 8 db húsos paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld,só, bors, 3 ek olivaolaj, a hagymalekvárhoz 4 db lilahagyma, 3 ek cukor, 2 ek olívaolaj, 1 mk só, késhegynyi őrölt bors, fél citrom leve és reszelt héja, a tálaláshoz 8-12 szelet kenyér,

Elkészítés A paradicsomokat meghámozzuk, a paradicsomvelőt eltávolítjuk (salátákhoz, főzéshez felhasználható), húsát kockára vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket kés lapjával összenyomjuk, felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Az olivaolajat serpenyőben felhevítjük, a paradicsomot átfuttatjuk rajta, sózzuk-borsozzuk, végül hozzáadjuk a fokhagymát-petrezselymet, és mégegyszer átforrósítjuk.

A hagymalekvárhoz az olajon karamellizáljuk a cukrot, a félkarikákra vágott hagymákat rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, sűrűre pároljuk. Végül ráfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a reszelt citromhéjat, mégegyszer átforgatjuk és langyosan fogyasztjuk.

A tálaláshoz a kenyérszeleteket serpenyőben, 1 ek olivaolajon kissé átpirítjuk, majd ezekre halmozzuk a paradicsomot, végül a hagymalekvárt.

Tipp Azonnal tálaljuk. Zöldsaláta jól illik hozzá.