Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



A mángold dicsérete
2011.07.27

mang.jpgA jól ismert konyhakerti növények közül legközelebbi rokona: a cékla. Nagy, fodros leveleinek íze azonban leginkább a spenótéhoz hasonlít, bár annál markánsabb - tehát mindent pontosan úgy készíthetünk belőle, ahogyan a spenótból; a fűszerezése is lehet ugyanolyan. Tésztával keverve, salátaként, főzelékként/szószként egyaránt megállja a helyét, csak vastag ereit kell eltávolítani. Termetesebb levélnyelei a spárgához hasonlóan használhatók fel. kep-487-copy.jpg

A Földközi tenger környékén már az i. e. V-IV. században is ismerték, később mégis feledésbe merült - most kezdik újra felfedezni. Olaszország déli részein, Franciaországban, Németországban kedvelik leginkább, de nálunk is mind többen termesztik és fogyasztják. Friss leveleket júliustól őszig hajt.

Nem csak élvezeti értéke, de magas A-, B1-, B2- és C-vitamintartalma, ásványianyag-tartalma miatt is érdemes kipróbálni.

 -p-

(Adatok: wikipedia)

 

Recept-ötleteink:

Penne mángolddal

Tejszínes gombamártás mángolddal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.