Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


7 dolog, amit jó tudni a retekről
2013.05.31

retekdisz.jpg

1. A káposztafélék családjához tartozik.

 

2. Csípős ízét és illatát a hagymával rokon illóolajnak köszönheti.

 

3. Már az ókorban is termesztették; egykor gyógyszerként is használták.

 

4. Mérsékelt fogyasztása segíti az emésztést, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Mustárolaj-glikozidjai antibakteriális és gombaölő hatásúak, magas C-vitamin tartalma révén támogatja az immunrendszert, így kiválóan alkalmas a megfázás és cseppfertőzések megelőzésére. Jelentős mennyiségű A- és B-vitamin, kálium, foszfor és sok más nyomelem is van benne.

 

5. Tíz dkg retek csak 15 kcal-t tartalmaz.

 

6. Vannak hónapos, nyári és őszi-téli változatai is.

 

7. Natúr, vagy enyhén sózva használjuk fel - szendvicsek, saláták alkotórészeként, illetve ételek díszítéséhez.

 

Retkes receptjeinkből

 

Zöldfűszeres halsaláta

Saláta csirkemellcsíkokkal

Tengeri saláta, retekkel

 

Ételdekorációs ötletek, retekből

 

Retek-egérkék

Retek-virág

Retek-gombácskák 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.