Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
A legjobb, ha frissen használjuk fel ezt az enyhén fokhagymaízű, nagyon egészséges tavaszi növényt, amely hazánkban főként gyertyános, tölgyes vagy bükkös erdők aljnövényzetében jelenik meg, általában március elejétől. Levesbe, főzelékbe ezért lehetőleg csak a legvégén tegyük bele.
Hogyan fogyaszthatjuk?
1. Nyersen apróra vágva vajas kenyérre szórva vagy salátákhoz keverve.
2. Levesek, burgonyás ételek fűszereként.
3. Krémlevesként (egy krumpli, hagyma, fokhagyma és tejszín hozzáadásával).
4. Pesto alapanyagaként (olívaolajjal, parmezán sajttal, sóval és darált vagy zúzott olajos magvakkal összeturmixolva), rizses és tésztaételekhez.
5. Főzelékként, amit a spenóthoz hasonlóan készíthetünk el (de rántás és fokhagyma nem kell hozzá).
Extra tippjeink:
Répás-medvehagymás szendvicskrém
Tészta tejszínes medvehagymával