Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
1. Mindig érett cseresznyét vásároljunk, mert ez a gyümölcs leszedés után már nem érik tovább. (A legjobb persze az, ha a kertünkben szedhetjük.)
2. Fogyasszuk el minnél gyorsabban, mert gyorsan romlik. Fogyasztásig hűtsük, vagy tartsuk hűvös helyen és minél inkább szétterítve (pl. tálcán).
3. A friss cseresznye egyebek között A-, B-, C-vitamint, folsavat, kálciumot, káliumot, melatonin nevű antioxidánst és bioflavonidokat tartalmaz. Segíthet a szívroham, a daganatos betegségek megelőzésében, fiatalítja a bőrt, tisztítja a vért, növeli az energiaszintet, lúgosítja a szervezetet, és jó hatású lehet székrekedés esetén is.
4. Közvetlenül cseresznyefogyasztás után ne igyunk vizet, különben puffadást okozhat.
5. A cseresznye szára nyálkaoldó, vizelethajtó és fogyasztó teakeverékek fontos alkotórésze.
Receptötlet:
Vaníliás palacsinta cseresznyeraguval