Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



5 dolog, amit jó tudni a cseresznyéről
2012.05.28

cseresznye-004.jpg

1. Mindig érett cseresznyét vásároljunk, mert ez a gyümölcs leszedés után már nem érik tovább. (A legjobb persze az, ha a kertünkben szedhetjük.)

2. Fogyasszuk el minnél gyorsabban, mert gyorsan romlik. Fogyasztásig hűtsük, vagy tartsuk hűvös helyen és minél inkább szétterítve (pl. tálcán).

3. A friss cseresznye egyebek között A-, B-, C-vitamint, folsavat, kálciumot, káliumot, melatonin nevű antioxidánst és bioflavonidokat tartalmaz. Segíthet a szívroham, a daganatos betegségek megelőzésében, fiatalítja a bőrt, tisztítja a vért, növeli az energiaszintet, lúgosítja a szervezetet, és jó hatású lehet székrekedés esetén is.

4. Közvetlenül cseresznyefogyasztás után ne igyunk vizet, különben puffadást okozhat.

5. A cseresznye szára nyálkaoldó, vizelethajtó és fogyasztó teakeverékek fontos alkotórésze.

 

Receptötlet:

Cseresznye-chutney

Vaníliás palacsinta cseresznyeraguval

Még több gyümölcsös recept

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.