Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Retek-gombácskák
2012.05.11

Gyerekzsúrra vagy ünnepi asztal díszítéséhez: készítsünk retek-gombácskákat!

Elkészítés

1. A retkek leveleit tőből vágjuk le. Az rész lesz a gomba teteje,  ahol a levelek voltak.

2. Mossuk meg a retekszemeket, majd egyharmad magasságban éles késsel vágjuk körbe - de ne vágjuk el. Ez lesz a gomba kalapja.

3. A kalap alatti részről vékonyan hámozzuk le a héjat.

4. A kalap alatti részt óvatosan faragjuk körbe - vigyázzunk, hogy vastag "talpa" maradjon a gombának, mert akkor fog megállni..

5. A gomba kalapját "pöttyözzük" éles késsel, a héj helyenkénti eltávolításával.

6. Díszítsünk tálat, salátát a gombácskákkal, a lefaragott részt pedig fogyasszuk el művünkben gyönyörködve. : )

dsc07508-copy.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.