Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Ha nem használjuk fel, úgyis csak eldobjuk. Inkább készítsünk a narancshéjból díszeket az asztali dekorációhoz! Az ünnepi estén csodás illatukat is élvezhetjük.
Hozzávalók Vastag héjú narancs, éles kés, fém süteményformázó, vastagabb hústű vagy hasonló éles szerszám, arany/ezüst fonal (vagy amilyet épp találunk otthon)
Elkészítés
1. A késsel a megmosott, megtörölt narancs héját a tetejéhez és az aljához közel körbevágjuk.
2. A narancshéjat egy helyen keresztirányban is elvágjuk, majd óvatosan, hogy el ne szakadjon, lefejtjük.
3. A lefejtett narancshéjat kissé laposra nyomkodjuk, de óvatosan, nehogy szétrepedjen.
4. A süteményformát ráhelyezzük a narancshéjra, és teljes tenyérrel, óvatosan belenyomjuk.
5. Az így keletkezett formáról eltávolítjuk a felesleges részeket.
6. A formát felül vastagabb hústűvel (vagy hasonló hegyes eszközzel) átlyukasztjuk.
7. A hústű (hegyes eszköz) segítségével átnyomjuk a lyukon a fonalat.
8. A zsinórt megkötjük.
9. Ha elkészültünk, akár szegfűszeggel is díszíthetjük a narancshéjból készült díszt. Így még illatosabb!