HALAK
(Február 19.-Március 20.)
Ahogy elnevezése is sugallja: e jegyhez tartoznak a halfélék, a kaviár és a tengeri herkentyűk, a kagylók, mindenféle formában elkészítve. A Halak-szülött ezzel együtt kedvelheti a gombaféléket, a könnyű, lédús zöldségételeket (kiváltképp az uborkát, a tökféléket), a salátákat, a kásákat is. Mivel vizes minőségről van szó, asztalán fontos fogás lehet a leves. A legínyencebbek a keleti konyha remekeihez - szusi, tengeri algával készült finomságok - vonzódhatnak. Az e jegyben születettek általában a finom italokat is tudják értékelni (és mint tudjuk: erre szükség is van, hogy "legyen miben úsznia "az elfogyasztott halnak...)
(Következik: Kos a terített asztalnál)
Egy pompás fogás Halak jegyűeknek
Egy finom desszert Halak jegyűeknek (is)
A Halak fűszerei