Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Köttbullar, svéd húsgolyók Levintől
2014.09.27

kottbullar--sved-husgolyok.jpg

Hozzávalók 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 100 g vaj, 400 g vegyes darált hús (sertés-marha), 2 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejszín, 1 tojás, apróra vágott petrezselyem, só, bors, őrölt pirospaprika, kevés olaj A barnamártáshoz (brunsås) 2 ek liszt, 2 ek szójaszósz, bors, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl

Elkészítés A vöröshagymát olajon megdinszteljük. Amint kihűlt, a darált húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle és a vajon készre sütjük.

A mártáshoz azt a vajat, amiben a húsgolyókat sütöttük, átszűrjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejszínnel hígítva besamelhez hasonló mártást készítünk. Szójaszósszal, borssal (szükség esetén sóval) ízesítjük és a tejföllel krémesre keverjük.
 

Tálalás (lingonsylt och kokt potatis): főtt burgonyával és vörösáfonya-dzsemmel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.