Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hallal töltött krumpli, Levintől
2014.12.28

hallal-toltott-krumpli.jpg

Hozzávalók 2 személyre 120 g fehér húsú hal (pl. afrikai harcsa), 1 evőkanálnyi vaj, só, bors, petrezselyem, kapor és citromlé, 3 db közepes krumpli, 1 gerezd fokhagyma, egy kevés vaj, 3-4 ek tejföl, kapor, só, bors, parmezán sajt

Elkészítés A halat evőkanálnyi vajban, sóval, borssal, petrezselyemmel, kaporral és citromlével fűszerezve megsütjük, kihűtjük és felaprítjuk. Ha kész sült halból dolgozunk, akkor csak kockázzuk.

Közben 3 db közepes krumplit alaposan megmosunk és héjastól, sütőben, nagy fokozaton, 40-45 perc alatt puhára sütünk. A burgonyát forrón félbevágjuk, egy mélyebb edénybe kanalazzuk a belsejét és burgonyanyomóval összetörjük. 1 gerezd fokhagymával, kevés vajjal, 3-4 evőkanál tejföllel, kaporral, sóval-borssal ízesítjük. Végül hozzákeverjük a halat. Ezt a masszát visszatöltjük a burgonya héjába, megszórjuk reszelt parmezán sajttal és a sütőben összehangoljuk a burgonyát a töltelékével.

Tipp Friss zöld salátával az igazi! Nekem épp nem volt. Így is elfogyott...

Levin mondja Megvettem a karácsonyi halat. Előkészítettem, lefagyasztottam, de a lehulló darabokért kár lett volna, inkább ebédet faragtam belőlük. Nigella töltött burgonyáját gondoltam újra. Majd' egy éve készítettem először, úgy látszik, ennek most van a szezonja! Az ünnepi vacsora maradékainak felhasználásához is jó ötlet. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.