Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 érett avokádó, 1/4 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek olívaolaj, 2 ek majonéz, 1 ek citromlé, só, bors, chili, friss petrezselyem
Elkészítés Az avokádót félbevágjuk, a magját kivesszük, majd a gyümölcshúst egy kanállal kivájjuk. Az aprított hagymával, fokhagymával és az olajjal turmixgépben pürésítjük.
Hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet, legvégén a majonézt. Lehűtve kínáljuk.
Tipp Tálalhatjuk a héjába visszatöltve is, ebben az esetben nagyon vigyázzunk, amikor kivesszük a gyümölcshúst, hogy a héj ne sérüljön. Vacsorára pirítóssal, előételként tortillachipsszel kínáljuk.
Levin mondja Kaptam egy aligátorkörtét ajándékba. Napokig várt a sorára a hűtőben, míg végül hosszas tanakodás és tízpercnyi keverés után avokádókrém lett belőle. Valószínűleg nem ez a klasszikus recept, mert hát a közép-amerikai klímában kinek jutna eszébe majonézt keverni bele - de nekünk így is ízlett...